Ik lees Frans in september!

Door de 'augustus klassieke literatuurmaand' van Sandra, begon het ook bij mij te kriebelen om een leesactie te organiseren. Aangezien ik naast Nederlands ook Frans gestudeerd heb, leek het me leuk om de Franse literatuur weer eens op te pikken. Vandaar: ik lees Frans in september!


Uiteraard besef ik dat niet iedereen de Franse taal machtig is, daarom zijn Franse vertalingen ook toegelaten. Deze bloggers waren alvast enthousiast:
- Lise van Tussen droom en daad
- Paulien van Met mijn neus in een boek. Zij organiseert in oktober ook een 'Ik lees Engels' maand.

Natuurlijk mogen hier nog zoveel mogelijk bloggers bijkomen! Schrijf gerust een reactie hieronder. Alle recensies en besprekingen van Franse boeken ga ik op deze blog ook bundelen. Mail gewoon een reactie met de naam van jouw blog en een link naar je recensie naar literasa[at]gmail.com.

Mijn persoonlijke à lire lijst voor september:
- Een verzonnen leven van Karine Tuil (vertaling). Al meteen een vertaling, maar dit recensie-exemplaar moest ik sowieso nog lezen. Een beetje multitasken mag altijd.
- Les enfants terribles van Jean Cocteau
- La nausée van Jean-Paul Sartre

Voorlopig maar drie boeken, waarvan 1 vertaling, maar de bedoeling is vooral dat je plezier beleeft aan deze leesuitdaging. Dat geldt ook voor mezelf. En aangezien het schooljaar weer van start gaat en het leven weer wat drukker wordt, is het beter om het rustig aan te doen.

Veel leesplezier, bonne lecture!

Populaire posts