De laatste Franse week

De afgelopen week was, zoals ik al aankondigde, vrij druk vanwege ons nieuwe huis en het schooljaar dat volop bezig is. Waardoor ik 's avonds om half tien amper nog aan lezen toe kom. Gelukkig lazen de deelnemers van 'Ik lees Frans' onverdroten verder, waarvoor dank!

Een overzichtje:
- Jannie van Mijn boekenkast las op mijn aanraden Brugge-de-Dode van Georges Rodenbach, nadat ik haar verteld had dat Philippe Claudels debuut Meuse l'oubli hierop gebaseerd was. Blijkbaar viel Rodenbach erg in de smaak. Meer zelfs, Jannie maakte ook een interessante vergelijking tussen Rodenbach, Claudel en Bregje Hofstedes debuut De hemel boven Parijs (dat ik zéér binnenkort wil lezen). Mooi!


(bron: Mijn boekenkast)

 - Lalagè las Houellebecq, een hedendaagse romancier die ik tot mijn spijt zelf nog nooit gelezen heb. Zijn debuut De wereld als markt en strijd staat nu ook zeker op mijn leeslijstje!

- Lise van Tussen droom en daad schreef na een zomerpauze een boeiende bespreking van L'étranger van Albert Camus. Een goede keuze wat mij betreft, het is een van die weinige romans die ik meer dan eens lees. Nog steeds verwonder ik me over de onverschilligheid van het hoofdpersonage. Ook de eerste zin bezorgt me soms nog rillingen: Aujourd'hui, maman est morte. Ou peut-être hier, je ne sais pas.

Zelf las ik een vertaling van Simenon, De blauwe kamer. Met dank aan een lange treinrit naar Leuven om het boek deze week uit te krijgen! Het was een vlotte, spannende en toch literaire roman. Dinsdag volgt een recensie. Door deze week 1 boek te lezen, deed ik ook mee aan de Read-a-thon van de Verbeelding Bookclub. Om maar te zeggen dat leesacties leuk en combineerbaar zijn!


September is bijna voorbij. Welke Franse boeken ga jij nog lezen?

Populaire posts