Tirano


Met lome passen wandelen we door het eerste Italiaanse stadje van onze reis. Na een fenomenale treintocht met de Bernina Express vanuit Chur, gaan we gestaag verder in de richting van het Palazzo Salis. De gevels ogen minder verzorgd dan in Zwitserland, maar de stad leeft meer. Motorrijders verdringen elkaar, Pokémon Go wordt vanop de Vespa gespeeld. 

De vrouw in het Palazzo legt ons de werking van de audioguide uit in een mengeling van Engels, Duits en Italiaans. We bedanken haar en slenteren als enige toeristen door het paleis. De fresco's en karig ingerichte kamers spreken tot de verbeelding. Ook de ietwat verdroogde tuin, een hortus conclusus, doet me glimlachen. Mijn man fotografeert opklimmende rozen, vergeelde buxushagen en een lege fontein.

Reacties

 1. Het is alsof we een beetje mee op reis mogen in je laatste blogposts. Leuk! Doet me dromen van onze vakantie volgende week. Er zal wel niet zoveel gestapt worden, denk ik. Dat willen die kinderbeentjes (nog) niet. Jullie hebben duidelijk genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was voor ons ook even geleden dat we zo'n (vooraf geplande) rondtrekreis maakten, we hebben er inderdaad van genoten!

  Voor jullie ook een fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had stiekem op een apart berichtje over de Bernina Express gehoopt, maar "fenomenaal" is al voldoende om niet te lang meer te wachten om dat ook eens te doen :) En misschien moeten we dan maar meteen doorrijden naar Italië ook, zoals jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, 'k heb nog wel getwijfeld om daarover te schrijven, maar 't gingen misschien te veel superlatieven worden ;-) De Bernina is zeker de moeite, we hebben voortdurend door het raam gekeken en genoten van al het moois dat het Zwitserse landschap te bieden had! Het is wel een typische trein voor toeristen, dus daar moet je wel een beetje tegen kunnen ;-)

   In Tirano kan je je ook wel een dag amuseren :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts