Bergamo

 
Een vrouwtje wenkt ons uitnodigend naar binnen. Dat we van haar pasta met zeevruchten moeten proeven, maakt ze ons duidelijk in het Italiaans. We wilden eigenlijk iets kleins, een broodje of zo, maar de glimlach van de vrouw is breed. Voordat we het weten, zitten we aan een tafeltje met een bord. Dat het ons gesmaakt heeft, zeggen we met onze handen en gezichten.

De volgende dag worden we getrakteerd op de smalle straatjes en stenen van de oude stad. De Città Alta. Waar schaduw schaars is en de hitte omkaderd wordt door cipressen. Maar alles wordt draaglijk, zeker als je daarna nog mag smullen van ijs bij Balzer, een ijssalon dat dateert van 1850. Met coupes die naar Donizetti vernoemd zijn, Bergamo's bekendste operacomponist. We beluisteren zijn muziek in een vergeten museum, na bezoekjes aan de Santa Maria della Maggiore, de Duomo en de Piazza Vecchio. 

Bergamo, stad der zintuigen.Reacties

  1. Mooi, heel beeldend en toch compact. Knap! Duidelijk dat jullie genieten van de vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de lieve reacties allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fantastisch hoe jij door je manier van schrijven het gevoel kan geven dat ook mijn zintuigen genieten van de geuren, smaken en kleuren van Bergamo!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts