Routineuze spanning




Ze spoelde het toilet door en waste haar handen. Het was al de vierde keer in een uur tijd. Telkens als ze zichzelf in de spiegel zag en het stuk zeep in haar handpalmen rond draaide, was de blik in haar ogen iets wilder. Hoewel ze haar haar enkele uren voordien nog gewassen had, leken de wortels alweer vettig.

Ze klapte haar laptop open en klikte naarstig alle e-mails aan, noteerde afspraken, plakte post-its. De printer schreeuwde extra afdrukken. Je weet maar nooit. Haar vingers doorbladerden de kopieën, ze wreef aan haar neus en corrigeerde nog  iets met Tipp-Ex. De usb-stick liet ze snel wat bijkomende info slikken. Een halfvol flesje water werd gehaast in een rugzak geduwd.

Haar maag maakte salto’s in de auto, maar ze schoof rustig aan in de gekende files. Geen radio verstoorde haar gedachten. Binnen in het gebouw snoof ze de geuren weer op, maakte een flauw praatje met de secretaresse en ging naar haar klas. Er was nog niemand, maar ze was dan ook veel te vroeg voor haar eerste avondles.

Vooraleer jullie denken dat dit autobiografisch is, wil ik graag zeggen dat dit een stukje fictie is om suggestiever te leren schrijven, een stijloefening. Feedback is altijd welkom!

Reacties

 1. Wat is dit goed geschreven! Voel me er meteen bij betrokken. En ben reuze benieuwd naar het vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel! Het is iets helemaal anders dan m'n jeugdverhaal. Eigenlijk is het een losstaand stukje, maar ik ben er best tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook zeer geslaagd! Zeker mee verder doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het een losstaand stukje is :-)
  Leuk dat je ons via dit soort oefeningen laat meegenieten van je schrijfontwikkeling!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts