Project jeugdboek: een tipje van de sluier

Na mijn vorig blogbericht kreeg ik veel positieve reacties. Maar ook veel nieuwsgierige reacties. Want wat schuilt er nu precies achter dat jeugdboekproject waarover ik af en toe iets laat vallen? Tijd om voor u een tipje van de sluier op te lichten. Hieronder vinden jullie de flaptekst die ik schreef. Geloof me, zo'n flaptekst is bijna moeilijker om te schrijven dan het boek zelf.


Het jaar van Louise: flaptekst

‘Ik zou naar allerlei feestjes en films kunnen gaan. Ik zou in een andere school massa’s nieuwe vrienden kunnen maken. Ik zou populair worden, iets wat ik nooit was geweest op mijn vorige school,’ denkt Louise. Wanneer haar moeder voor een jaar naar Zuid-Amerika vertrekt, hoopt Louise dat haar leven compleet zal veranderen. Ze gaat bij haar verstrooide vader wonen, die vast wel meer zal toelaten. Ze wil veel vrienden maken op haar nieuwe school, maar dat valt tegen. De meisjes uit haar klas vinden haar een strever, terwijl Louise alleen maar van taal en boeken houdt. Maar wanneer er een nieuwe Franse jongen in de klas komt, wordt het leven van Louise nog eens op z’n kop gezet.


Klinkt misschien allemaal heel herkenbaar, maar ik hoop dat de uitwerking van mijn verhaal potentiële uitgevers er toch van kan overtuigen dat het geen dertien-in-een-dozijnboek is. Voor ik me weer bedenk, zet ik ook de eerste pagina's van mijn manuscript online. Als ik het herlees, krijg ik soms de kriebels, maar tegelijk ben ik best wel blij dat ik een volledig boek geschreven heb. Er zijn altijd dingen voor verbetering vatbaar, maar ik heb alvast één goede eigenschap om ooit schrijfster te worden: doorzettingsvermogen.

Veel leesplezier!

Reacties

 1. Spannend! Ben benieuwd naar de rest. Ik hoop dat je snel wat hoort!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat Vlaams :) Ik zie nog een paar schoonheidsfoutjes (' teveel, vermelde -> vermeldde, werkwoordstijden) maar dat kan een redacteur er ook wel uithalen. Ik wil meteen doorlezen! Dus hoop dat het uit gaat komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Schoonheidsfoutjes zullen er inderdaad nog in zitten, vrees ik. Na een tijdje lees je ook over je eigen fouten over. 'Te veel' moet echter wel apart geschreven worden (zie: https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/teveel-te-veel). Fijn dat jullie allebei willen doorlezen :-)

   Verwijderen
 3. Zo leuk Sarah! Ik had al zin om verder te lezen, ik hoop echt dat je goed nieuws krijgt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zeg! Ik hoop echt dat het wordt uitgegeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Sarah, allereerst een dikke proficiat :-) Heel sterk dat je jouw boek volledig afgerond hebt! Het klinkt alleszins als een verhaal dat veel jonge mensen zal aanspreken. Wat zijn de volgende stappen? Heb je het manuscript al aan enkele kritische lezers toevertrouwd? En volgt er nog een herschrijffase of is die al achter de rug en is het uitgeverijklaar? Ik duim mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik heb het boek een week geleden herschreven (maar blijkbaar staan er nog foutjes in :S ) en naar enkele uitgeverijen opgestuurd. Mijn vakantie is gedaan en ik wilde dit project echt afronden. Mijn ouders (ook filologen) en mijn broer hebben het volledig gelezen en ze waren enthousiast! Maar of ze heel kritische lezers zijn, weet ik niet ;-)
   Na dit blogbericht heb ik ergens het gevoel dat ik het te snel heb opgestuurd, aan de andere kant gaf het wel veel voldoening en kan ik me nu weer ten volle op m'n job concentreren!

   Verwijderen
  2. 't Is natuurlijk de taak van de redactie om er zulke foutjes uit te vissen ;-) Daar moet je je geen zorgen over maken! 'k Kan het geloven dat je er veel voldoening uit gehaald hebt. Hopelijk moet je niet te lang wachten op nieuws!

   Verwijderen
  3. Dat laatste hoop ik ook, ik hou jullie hier alvast op de hoogte!

   Verwijderen
 6. Ik was een beetje teleurgesteld dat ik niet verder kon scrollen, een goed teken dus ;-) Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wilde ook gelijk al kunnen verder lezen :-) Ik duim dat je een uitgever weet te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts