Een warme maar sprookjesachtige dag

Zo nu en dan hou ik wel eens van een uitstapje. Een pretpark was jaren geleden, het bekende sprookjespark in het noorden was zelfs twintig jaar geleden. Terwijl mijn gezelschap de verhalen van de Efteling moeiteloos navertelde, moest ik graven in mijn (slaperige) geheugen. Meer dan enkele foto's en enkele vage indrukken van het sprookjesbos kon ik me niet herinneren. Ik was toen ook nog maar 7 jaar.

Kleine Literasa

Dus werden er tubes zonnecrème, flessen gekoeld water en routebeschrijvingen meegenomen voor een dagje plezier en nostalgie. De zon brandde aan de hemel, maar de waterattracties (de Piraña bleek het meest efficiënt) brachten verkoeling. 

We voelden ons weer kind in de Droomvlucht, bij de Sprookjesboom en de Fata Morgana. We leefden ons uit op De Vliegende Hollander, Joris & de Draak en de bobslee. In Villa Volta (verhaaltechnisch de meest interessante attractie voor mij) werden we meegesleept in de vervloekte en ronddraaiende kamer. Op een terras met poffertjes werden we haast gek van het nabijgelegen mannetje dat de hele tijd 'Hallo, hallo, papier hier!' riep. Niet te onderschatten, al die vrolijke deuntjes en naar papier roepende mannetjes.

Good company
Dobberen in een bootje
Sprookjesfontein
Sprookjesboom!
Er werd vettig gegeten, smartphonegewijs gefotografeerd, gelachen en gedanst in de wachtrijen. Meer moet dat niet zijn.

(Oh ja. Dit is geen gesponsord artikel of zo. Daarvoor ben ik een veel te kleine blogger. Maar wie weet, ooit, in een fata morgana?)

Reacties

 1. Ooh, de Efteling! Da's voor mij ook een làng vervlogen herinnering. Ik wil er wel zo graag nog eens naartoe, om het aan m'n kindjes te kunnen tonen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met mijn toekomstige kindjes zou ik het zeker nog eens doen!

   Verwijderen
 2. Wow, dat is bij mij ondertussen ook al zo'n 12 jaar geleden :-) Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn dochter woont er dichtgenoeg bij om een abonnement te nemen. Ze gaat er vaak heen met haar kindjes: ze kunnen alle sprookjes al navertellen aan oma. Mijn favoriet is het zelf bedachte sprookje van koningin Fabiola van de Waterlelies. Mooi muziekje erbij, heb je dat ook bezocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, dat moet leuk zijn! Voor de Waterlelies zal ik nog eens terug moeten, hebben we niet gedaan... Het was ook wel erg warm, vandaar dat we vooral buitenattracties hebben bezocht. Ik onthoud het voor een volgende keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Stiekem zou ik daar nog eens naar toe willen. Het staat op het lijstje voor tijdens onze staycation, dus wie weet, wie weet. Jouw verslagje en foto's deden het alvast nog meer kriebelen. :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk wel dat het echt iets voor jou zal zijn :-) Ideaal voor een staycation!

   Verwijderen
 6. Dat is bij mij ook een eeuwigheid geleden, ik denk van in de lagere school op schoolreis.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts