Update: 15 dingen die ik wil doen in 2015

Dat heb je dan met goede voornemens en lijstjes. Af en toe moet je ze terug onder ogen komen om te zien of het wel de juiste richting opgaat. Wat wilde ik ook alweer doen in 2015? 

1. Elke dag schrijven. Aan een recensie, een blogpost of... aan mijn stiekeme jeugdboekproject dat nog steeds gestrand is op pagina 89.
Ik tweet misschien elke dag, maar elke dag bloggen of (re)creatief schrijven zit er niet in. Voor zulke dingen heb ik tijd en rust nodig. Daarom plan ik om meer te schrijven in mijn vakantieperiodes. Meer daarover in een volgende blogpost!

2. In september 2015 weer een Ik lees Frans-actie opzetten op de blog. Want sinds mijn studie vergaren de Franse boeken onterecht stof op de nochtans nieuwe boekenplanken. Voor Kerst kocht ik alvast Parfums van Philippe Claudel, daar kijk ik naar uit.
Ok, deze mag nog even wachten!


3.Ontspannen en relativeren. Ik doe het nog steeds te weinig. Daarom: elke zondagavond een deluxe bad nemen in onze fancy badkamer. Een muziekje opzetten van deze dame en genieten.
Ik ontspan wel, maar zo'n luilekker bad nemen lukt ook niet altijd. Ik probeer wel elke avond 1 uur voor het slapengaan niet te mailen, te telefoneren of te surfen.

4. Plannen, plannen, plannen. Een betere werkroutine kweken. In 2014 werkte ik voor het eerst fulltime, en hoewel ik nog nooit zo van mijn job gehouden heb als nu, besef ik ook dat vrije momenten essentieel zijn.
Dit lukt steeds beter en beter! Hoewel ik stiekem wel al uitkijk naar de rust die de Paasvakantie zal brengen.

5. Minstens 1 Harry Potter boek herlezen, liefst rond de kerstperiode. Ook nog even wachten hiermee :-)

6. Een echt kerstdiner geven op kerstavond! Klinkt nu al heavy. Nog steeds op de to do-lijst!

7. Dertig boeken lezen voor Ik lees Nederlands. Moet lukken, aangezien ik sowieso toch bijna automatisch naar Nederlandstalige literatuur grijp. De teller staat momenteel op 6. Iets te weinig, vind ik zelf. Dat komt omdat ik me de laatste tijd meer aangetrokken voel tot Engelse boeken. In totaal las ik 12 boeken in 2015.

8. De woonkamer verder inrichten. Momenteel is het nog wachten op de meubels... Done! Omdat ik een uitgebreide fotosessie niet zag zitten, trakteer ik jullie wel op wat bloemenvreugde.

9. Een beetje Italiaans leren met het handboek Italiaans voor beginners van m'n broer. Lijkt me meer iets voor de zomervakantie? Toch?

10. Meer gezelschapsspelletjes spelen, zodat ik niet altijd de spelregels vergeet... Dit lukt aardig! Ik geloof dat er zeker 1x per week gespeeld wordt nu. Mijn persoonlijke favoriet is Carcasonne.

11. Een moeilijk dessert maken. Moet ook nog steeds gebeuren. Maar ik weet al wat ik ga maken!

12. Naar Mockingjay gaan kijken, voordat de film niet meer gedraaid wordt. Dat was makkelijk. De film viel beter mee dan gedacht. Eigenlijk wil ik de boeken wel eens lezen...

13. Een housewarming geven! Yes! Maar alleen voor de nabije vrienden. Nog niet iedereen is langs geweest (sorry)...

14. Vaker de fiets nemen. Oeps. Lukt niet echt. Maar wandelen (of een zeldzame keer zelfs joggen) doe ik dan weer wel.

15. Af en toe eens experimenteren met make-up. Want met die jaarovergangen kan je je maar beter wat wapenen tegen de tijd. Dit blijf ik maar voor me uitschuiven. Hoewel ik de ideale make-up look gevonden heb in een tutorial van Essie Button.

Hoe gaat het met jouw voornemens?

Reacties

 1. Ben al benieuwd naar wat je allemaal van plan bent te schrijven (en naar dat dessert :-)
  Mooie make-up look ook; ik dacht hem bijna ook eens uit te proberen tot ik zag hoe lang die daar wel niet aan bezig is! Ik heb daar veel te weinig geduld voor, vrees ik...
  Zes boeken is trouwens toch al goed? 't Is ook niet alsof je voor de rest niets gelezen hebt he; beter dan wat minder Nederlands en meer Engels, maar wel blijven lezen, dan dat je je forceert op enkel Nederlandse boeken en misschien zo in een dipje terechtkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel ja, lezen moet inderdaad plezierig blijven! Ik dacht dat ik vanzelf wel veel Nederlandstalig zou lezen, maar dat blijkt toch niet te kloppen.

   De make-up look is inderdaad een werk van lange adem ;-) Heb er ook niet echt veel geduld voor...

   En ik hou je op de hoogte over het dessert!

   Verwijderen
 2. Ik vind het heerlijk alleen Nederlandse boeken te lezen, maar ik forceer mezelf graag in september tot het lezen van een (vertaald) Frans boek ;-) Mijn andere goede voornemen is Elke Maand Een Museum te bezoeken (zie mijn blog Verbeelding en historie). Samen met de 30 boeken van de Ik Lees Nederlands uitdaging vind ik het wel genoeg. Jij hebt wel veel op je lijstje staan. Ben benieuwd naar het dessert (zeker na het zien van de film Julie & Julia).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elke maand een museum lijkt me ook leuk! Maar ik vrees dat dat een echte opgave zou worden voor mij. Meestal doe ik al mijn museumbezoeken in één keer tijdens een citytrip. Ik volg het wel op jouw blog :-)

   En bedankt voor je enthousiasme voor 'Ik lees Frans'!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts