Wat ik wil lezen in de krokusvakantie

Vanaf morgenmiddag start voor mij ook de krokusvakantie. Eindelijk wat meer tijd om nog eens te binge lezen! De voorbije week deed ik pogingen om De kinderen van Calais van Lara Taveirne uit te lezen, maar dat boek was echt mijn ding niet. Op Goodreads krijgt het nochtans wel positieve reacties... Ik ga er niet verder over uit weiden, op naar het volgende boek!

Wat wil ik dan zoal lezen?Jean Echenoz, 14
Een vertaling uit het Frans over de Eerste Wereldoorlog, de titel spreekt voor zich. De auteur klonk me bekend in de oren, waarschijnlijk is hij ooit tijdens de lessen Franse literatuur aan bod gekomen. Vanaf dinsdag kan je mijn recensie lezen!

Graeme Simsion, Het Rosie Project
Ik zou misschien niet spontaan naar dit boek grijpen, maar voor de Verbeelding Book Club maak ik graag een uitzondering. Dit is het boek dat we in februari zullen lezen. Aangezien ik er al veel lovende woorden over heb gehoord, zal het wel niet slecht zijn (hm ja, dat dacht ik over De kinderen van Calais ook, we zien wel). Ondertussen heeft bijna iedereen uit YA-blogland het vervolg op dit boek, Het Rosie Effect, al gelezen. Benieuwd of ik ook gebeten word door de Rosiehype... Een ideaal boek om te lezen tijdens Valentijn is het wel.

Renate Dorrestein, Het geheim van de schrijver
Dit boek ontdekte ik door een verwijzing in Hoe ik per ongeluk een boek schreef van Annet Huizing. Toen ik in mijn bespreking schreef dat ik de schrijftips van Dorrestein ook best wel wou lezen, bood Jannie van Mijn boekenkast me spontaan het boek aan met de post. Waarvoor dank!Eva Kelder - Het leek stiller dan het was
Afgelopen zomer won ik dit boek dankzij een winactie van Lalagè leest. Ze liet al meermaals weten dat ze dit boek enorm graag gelezen heeft, dus kan ik deze roman niet langer links laten liggen.In de mate van het mogelijke laat ik jullie in een van de volgende blogposts weten wat ik van deze boeken vond. Een fijne krokusvakantie!


Reacties

 1. Oh, krokusvakantie! *jaloers* :) Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit voor een welverdiende krokusvakantie! Bewaar Renate maar voor het laatst: het zou zomaar kunnen dat je na haar boek een onbedwingbare lust tot schrijven krijgt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, dat zijn wel veel boeken voor in een week tijd! Veel leesgenoot dan hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, bedankt, ik besef dat het best wel wat ambitieus is. Maar ik kijk dan ook niet vaak tv!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad een ambitieuze lijst voor één week!
  The Rosie Project was ook niet meteen een boek waar ik zelf voor zou kiezen, maar ik las het ondertussen en vond het echt de moeite. Desondanks twijfel ik nog of ik de opvolger wel ga lezen... beetje schrik dat het teveel van hetzelfde zal zijn en daardoor niet meer zo grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het Rosie Project nu ook uitgelezen! Ik vond het een aangename verrassing, eens ik me van de gedachte ontdaan had dat het hoofdpersonage uit The Big Bang Theory kwam. Aangezien de reacties op het vervolg niet zo positief zijn en ik het eerste boek aanvoelde als een afgesloten geheel, ga ik het vervolg waarschijnlijk niet lezen.

  Nog 2 boeken te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts