Als je leestafel overstroomt

Ja, ik geef het toe. Er liggen overal boeken in ons huis. Op mijn bureau, op het bijzettafeltje, op de salontafel, in de kasten en ook in mijn brievenbus. Soms wordt mijn vriend daar gillend gek van, maar meestal valt het wel mee. Nu raak ik er zelf een beetje gefrustreerd door. Niet door de boeken zelf. Absoluut niet. Wel door het feit dat mijn leeslijst steeds langer wordt. Met als gevolg dat de boeken zich opstapelen.


Daarnaast recenseer ik ook boeken. Mijn ideale hobby, maar het vergt wel wat tijd. Uren en minuten die ik soms niet heb. Dan krijg je af en toe wel eens een mailtje, met de vraag of je het boek al gelezen hebt. Met het schaamrood op de wangen begin in dan halsoverkop in een boek, om daarna zo snel mogelijk een recensie af te krijgen. Vroeger ging ik met de trein naar het werk, en had ik automatisch veel leestijd. Nu verplaats ik me met de wagen, waardoor mijn leesuurtjes aanzienlijk geslonken zijn.

Maar niet getreurd. Nog een weekje en dan heb ik Grote Vakantie (jaja, in het onderwijs neem je dan je overuren op). Dan zullen de boeken van de bovenstaande foto in een ijltempo verslonden worden. Hoop ik. Of zal ik het dan te druk hebben met uitstapjes, plannen maken, het huis opruimen en quality time doorbrengen met de geliefde?

Reacties

  1. Voor welke site / welk blad schrijf jij recensies? Dat lijkt me ook erg leuk om te doen. 'k Weet alleen niet hoe je aan zoiets begint!
    'k Wens je alleszins al veel leesplezier in de vakantie :D Voor mij is dat het moment om een aantal dikke boeken aan te pakken die tijdens het jaar blijven liggen. Deze zomer: De blikken trommel, De welwillenden en misschien éindelijk De ontdekking van de hemel. Benieuwd of dat zal lukken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik recenseer voor Kunsttijdschrift Vlaanderen (binnengeraakt dankzij een docent) en voor de site CuttingEdge. Die laatste doet soms een oproep op de site als ze op zoek zijn naar nieuwe recensenten. Check dus regelmatig de website eens ;) Les Bienveillantes wil ik ook nog lezen en De ontdekking is een echte aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts