15 dingen die ik wil doen in 2015

Ik heb het geprobeerd. Om niet te kijken naar de overzichtslijstjes van 2014 en goede voornemens voor 2015 op allerlei blogs en vlogs. Maar helaas, ik raakte toch geïnspireerd door al dat eindejaarsenthousiasme. Vandaar dat ik ook een lijstje maak met grote en kleine dingen voor 2015.

1. Elke dag schrijven. Aan een recensie, een blogpost of... aan mijn stiekeme jeugdboekproject dat nog steeds gestrand is op pagina 89. Hoog tijd om eens wat meer discipline aan de dag te leggen! Een woordenaantal durf ik mezelf niet opleggen. Maar gewoon elke dag creatief schrijven, al was het maar een paar zinnen, zou al goed zijn.

2. In september 2015 weer een Ik lees Frans-actie opzetten op de blog. Want sinds mijn studie vergaren de Franse boeken onterecht stof op de nochtans nieuwe boekenplanken. Voor Kerst kocht ik alvast Parfums van Philippe Claudel, daar kijk ik naar uit.

3.Ontspannen en relativeren. Ik doe het nog steeds te weinig. Daarom: elke zondagavond een deluxe bad nemen in onze fancy badkamer. Een muziekje opzetten van deze dame en genieten.

4. Plannen, plannen, plannen. Een betere werkroutine kweken. In 2014 werkte ik voor het eerst fulltime, en hoewel ik nog nooit zo van mijn job gehouden heb als nu, besef ik ook dat vrije momenten essentieel zijn.

5. Minstens 1 Harry Potter boek herlezen, liefst rond de kerstperiode.

6. Een echt kerstdiner geven op kerstavond! Klinkt nu al heavy.

7. Dertig boeken lezen voor Ik lees Nederlands. Moet lukken, aangezien ik sowieso toch bijna automatisch naar Nederlandstalige literatuur grijp.

8. De woonkamer verder inrichten. Momenteel is het nog wachten op de meubels...

9. Een beetje Italiaans leren met het handboek Italiaans voor beginners van m'n broer.

10. Meer gezelschapsspelletjes spelen, zodat ik niet altijd de spelregels vergeet...

11. Een moeilijk dessert maken.

12. Naar Mockingjay gaan kijken, voordat de film niet meer gedraaid wordt.

13. Een housewarming geven!

14. Vaker de fiets nemen.

15. Af en toe eens experimenteren met make-up. Want met die jaarovergangen kan je je maar beter wat wapenen tegen de tijd.

Wat wil jij doen in 2015? Behalve dan belachelijke lijstjes maken? Ik wens je alvast veel succes met wat je wil verwezenlijken en genoeg relativeringsvermogen als het toch niet zou lukken.

Geniet van de feestdagen en tot volgend jaar!


Reacties

 1. Oei wat een lange lijst! Dat werkt niet voor mij: helaas weegt voor mij altijd alles zwaarder wat niet gelukt is. Ik ga het maar op 4 houden en als het mee zit kan ik er nog wat bij doen later dit jaar. Ik doe met je mee met 1 en 2 en 7. En daarnaast nog een onlinecursus van Coursea (zgn. MOOC) af en toe, bv. eind maart Miracles of human language. Heb daar erg veel zin in. Maar dat plannen en meer discipline spreekt ook wel aan.... Je hebt me in elk geval wel aan het denken gezet. Heel veel succes en een goed, gezond en geluukig 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel, Jannie. Tja, ik doe normaal gezien ook niet aan lijstjes vanwege de druk die dan ontstaat, maar deze dingen leken me wel haalbaar. Leuk dat je meedoet met sommige puntjes!

  Voor jou ook een mooi, inspirerend, gezond en gelukkig 2015 met veel lees- en schrijfplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke lijst! Punt 1 zou ik beter ook overnemen. Maar ik en voornemens - dat gaat niet zo goed samen vrees ik. Dit jaar heb ik er maar eentje: mijn tijd wat beter indelen (als in: niet zoveel uren doelloos verspillen aan bijvoorbeeld candy crush).
  Ik wens je in elk geval een prettig 2015, veel plezier in jullie nieuwe huis en veel succes met je projecten! (89 blz is alleszins al 'n mooi begin!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn tijd beter indelen zou ik beter ook als topprioriteit nemen. Het lijstje dient veeleer om mezelf te stimuleren, maar ik probeer het ook te relativeren. Bedankt voor de wensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke lijst! Aangezien ik je nu wel volg, kan ik dit keer wel meedoen met je "Ik lees Frans" actie (in 2014 heb ik je pas erna ontdekt)! Dat elke dag schrijven lijkt mij nog de grootste uitdaging, maar wel super dat je die met jezelf aangaat (alleen niet te streng zijn als het eens een dagje niet lukt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey, bedankt om te reageren, zo maak ik ook kennis met jouw blog :-)
   Jouw voornemens zien er trouwens ook spectaculair uit, veel succes!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts