Zomerboeken

Door zulke zonovergoten dagen begint een mens al eens van de zomervakantie te dromen. Nog een paar weekjes en het is weer zover: lezen (en schrijven?) van zonsopgang tot zonsondergang. Of dat is toch het plan...

Le comte de Monte-Cristo van Alexandre Dumas

Vorig jaar las ik La dame aux camélias van Dumas fils, dit jaar wil ik graag eens een boek van zijn vader lezen. Een vriendin heeft me Monte Cristo ooit eens vurig aangeraden. Eigenlijk weet ik niet goed waarover het precies gaat en ik probeer dat bewust zo te houden. Al te vaak laat ik klassiekers aan de kant liggen omdat ik het verhaal al ken door films of andere bewerkingen. Deze roman moet me dus verrassen.











La superba van Ilja Leonard Pfeijffer

Dit is volgens mij echt het perfecte boek om in een vakantie te lezen. Het staat al heel lang op mijn leeslijst... Ook ander werk van Pfeijffer (zijn poëzie bijvoorbeeld) wil ik graag ontdekken.














One van Sarah Crossan

Na Het gewicht van water ben ik helemaal fan van deze vlotte en poëtische Engelse schrijfster. One zou gaan over een Siamese tweeling die volwassen wordt. Op Verbeelding las ik al een lovende bespreking van One, dus deze wil ik zeker lezen.













Le livre de perle van Timothée de Fombelle

Al veel positieve dingen gehoord over de boeken van de Fombelle. Dit verhaal heeft iets met fantasy en tijdreizen te maken. Ideaal om te lezen onder de Franse zon.















Hard hart van Ish Ait Hamou

Dankzij een belezen en enthousiaste collega las ik dit schooljaar Als je iemand verliest die je niet kan verliezen. Een novelle met een breekbaar verhaal dat mijn cursisten kon ontroeren. Sindsdien wil ik nog meer van Ish lezen. 















Zoals altijd sta ik mezelf toe om af te wijken van dit lijstje... Vakantie en verplichtingen gaan immers niet samen ;-) 

Wat willen jullie lezen in de vakantie?

Populaire posts