Kinderliteratuur van Reine De Pelseneer

Aangezien ik nog helemaal niet zoveel kinderboeken voor later heb, besloot ik om mijn collectie eens aan te vullen. Na het lezen van de jeugdroman Is liefde lastig? van Reine De Pelseneer was ik dan ook benieuwd geworden naar haar kinderboeken. Ik kocht twee gesigneerde exemplaren en kreeg ze in een mooi pakketje toegestuurd. Het maakte meteen een hectische week helemaal goed!


Het prentenboek De keizer kan niet slapen is prachtig geïllustreerd door Claudia Verhelst en vertelt het herkenbare verhaal van de rijke keizer Li Fant die allerlei adviezen uitprobeert om de slaap te kunnen vatten. Tot een onverwachte oplossing plots komt aanvliegen. Het verhaal is op rijm, wat voor een leuk ritme zorgt. De duidelijke opbouw met enkele repetitieve elementen veraangenaamt het lezen. Een ideaal verhaal om voor te lezen voor het slapengaan!

Het geheim tussen de boeken (bedoeld voor jonge lezers) is mijn persoonlijke favoriet. Bembo Boekworm is een wormpje dat letterlijk leeft van lezen. Volgens zijn opa schuilt er immers een geheim tussen de boeken. Bembo leest en leest en ontdekt - zonder dat hij het zelf beseft - een mooi geheim. Het subtiele taalgebruik en de liefde voor het lezen tillen dit kinderboek echt naar een hoger niveau. Ook de eenvoudige tekeningen van Richard Verschraagen hebben hun charme.

Ondertussen ben ik ook nieuwsgierig naar de poëzie van Reine. Ik ben in ieder geval fan van haar verfijnde schrijfstijl. 

Populaire posts