Boeken die ik wil lezen in 2016 (of later)

Op Goodreads gaf ik aan dat ik 'maar' dertig boeken wilde lezen dit jaar. 'Is dat niet een beetje weinig voor jou?' vroeg iemand. Misschien wel. Maar dit jaar wil ik eindelijk mijn tanden eens zetten in wat lijvigere boeken en ik had het gevoel dat Goodreads met z'n cijfertjes me daarvan tegenhield. Een beetje belachelijk misschien, maar toch. De kracht van sociale media en zo.

Wat staat er op het menu?

Het smelt - Lize Spit

Over dit boek worden allerlei ballonnetjes opgelaten in de media. Het debuut van deze jonge Vlaamse schrijfster bij de vers opgerichte uitgeverij Das Mag lijkt nu al veelbelovend. In een dubbelinterview met Frederik Willem Daem in De Morgen zegt ze nochtans dat deze roman niet aanvoelt als haar debuut. Lize won namelijk ook al Write Now! met dit verhaal. Benieuwd of de hoge verwachtingen ingelost worden. Het e-book heb ik al ontvangen, maar ik wacht toch nog liever op de dikke luxe-editie op papier.

Het goddelijke monster: de trilogie - Tom Lanoye 


Eerder bekeek ik de fantastische tv-verfilming van deze trilogie. Mijn fascinatie voor de reeks kon op weinig bijval rekenen (behalve dan van mijn vader, wij delen dezelfde smaken). De reeks gaat over een West-Vlaams familiebedrijf, waarin de familiebanden op springen staan. Alle problemen worden uiteindelijk belichaamd door Katrien Deschryver, een goddelijk mooi personage. De drie boeken samen (in 1 band gekocht op een boekenfestijn) zijn goed voor zo'n 856 pagina's leesplezier.

Een groene bloem trilogie - Floortje Zwigtman 

In Is liefde lastig van Reine De Pelseneer (ook een aanrader voor 2016 trouwens!) vond ik een verwijzing naar deze jeugdboeken. De serie werd overladen met prijzen. Met deze trilogie hoop ik het leesplezier dat ik vroeger beleefde aan de trilogieën van Thea Beckman terug te vinden. O ja, één boek telt gemiddeld zo'n 500 pagina's.

Correspondance - Gustave Flaubert


Was het al duidelijk dat ik een beetje gek ben van Flaubert? Gek genoeg om zijn hele briefwisseling te willen lezen? Wat denken jullie over een 'Ik lees Frans' in september over 1 boek?

Voor mij wordt 2016 dus het jaar van het (dikke) boek. En hopelijk ook een jaar van schrijven en genieten.



Populaire posts