Wat ik wil lezen in de krokusvakantie

Vanaf morgenmiddag start voor mij ook de krokusvakantie. Eindelijk wat meer tijd om nog eens te binge lezen! De voorbije week deed ik pogingen om De kinderen van Calais van Lara Taveirne uit te lezen, maar dat boek was echt mijn ding niet. Op Goodreads krijgt het nochtans wel positieve reacties... Ik ga er niet verder over uit weiden, op naar het volgende boek!

Wat wil ik dan zoal lezen?



Jean Echenoz, 14
Een vertaling uit het Frans over de Eerste Wereldoorlog, de titel spreekt voor zich. De auteur klonk me bekend in de oren, waarschijnlijk is hij ooit tijdens de lessen Franse literatuur aan bod gekomen. Vanaf dinsdag kan je mijn recensie lezen!

Graeme Simsion, Het Rosie Project
Ik zou misschien niet spontaan naar dit boek grijpen, maar voor de Verbeelding Book Club maak ik graag een uitzondering. Dit is het boek dat we in februari zullen lezen. Aangezien ik er al veel lovende woorden over heb gehoord, zal het wel niet slecht zijn (hm ja, dat dacht ik over De kinderen van Calais ook, we zien wel). Ondertussen heeft bijna iedereen uit YA-blogland het vervolg op dit boek, Het Rosie Effect, al gelezen. Benieuwd of ik ook gebeten word door de Rosiehype... Een ideaal boek om te lezen tijdens Valentijn is het wel.

Renate Dorrestein, Het geheim van de schrijver
Dit boek ontdekte ik door een verwijzing in Hoe ik per ongeluk een boek schreef van Annet Huizing. Toen ik in mijn bespreking schreef dat ik de schrijftips van Dorrestein ook best wel wou lezen, bood Jannie van Mijn boekenkast me spontaan het boek aan met de post. Waarvoor dank!



Eva Kelder - Het leek stiller dan het was
Afgelopen zomer won ik dit boek dankzij een winactie van Lalagè leest. Ze liet al meermaals weten dat ze dit boek enorm graag gelezen heeft, dus kan ik deze roman niet langer links laten liggen.



In de mate van het mogelijke laat ik jullie in een van de volgende blogposts weten wat ik van deze boeken vond. Een fijne krokusvakantie!


Populaire posts