Over bloggen, koken en een heerlijke film

Geen paniek, deze blog wordt niet opeens een foodblog. Eigenlijk ben ik zelfs helemaal geen keukenprinses. Ik geniet namelijk meer van eten dan van koken. Maar af en toe (en de laatste tijd steeds meer) raak ik toch geprikkeld om iets lekkers klaar te maken. Omdat koken ontspannend en creatief kan zijn. En omdat het geen kwaad kan om ook eens mijn handen in plaats van mijn hoofd te gebruiken.

Gisteravond zag ik de film Julie & Julia. De eerste dame raakt geïnspireerd door de laatste en begint een blog waarmee ze alle 524 recepten van de bekende Julia Child in één jaar probeert te maken. Dat levert niet alleen leuke blogposts op, maar ook huzarenstukjes in de keuken: kreeft klaarmaken, een eend uitbenen... Tegelijkertijd wordt de kijker meegenomen naar het leven van Julia en haar man. In een wondermooi Parijs leert ze als Amerikaanse de kunst van het Franse koken. Dit alles wordt gepresenteerd op een bedje van knappe filmografische beelden, gekruid met excellente actrices en een vleugje goede muziek. Een film om van te smullen!


Bovendien is dit verhaal echt gebeurd.  Julia Child heeft daadwerkelijk het indrukwekkende kookboek Mastering the Art of French Cooking geschreven en Julie Powell heeft een boek geschreven over haar blog- en kookavontuur: Julie & Julia: My Year of Cooking Dangerously. Daardoor werd deze film tegelijk ook een film over schrijven en uitgeven.
Julie Powell

Julia Child

Zelf raak ik soms geïnspireerd door Jeroen Meus (uiteraard) maar vooral door andere bloggers die veel beter koken dan ik. Als toetje geef ik jullie de links naar enkele blogs en recepten die door mij getest en goedgekeurd zijn:

- De mediterraanse couscoussalade van Verbeelding. Alleen al de foto doet me watertanden.
- Hoewel ik al lang geen student meer ben, hou ik wel van studentfood van Last Days of Spring.
- Jeugdschrijfster en dichteres Reine De Pelseneer heeft ook een mooie blog met vegetarische recepten: Groene Prinses. Vegetariër zal ik helaas nooit worden, maar een recept voor macarons met frambozenganache laat ik niet zomaar aan me voorbij gaan.

Foto's nemen van eten, niet echt mijn ding...
Ik wens jullie een smakelijk weekend toe! 

Populaire posts