15 dingen die ik wil doen in 2015

Ik heb het geprobeerd. Om niet te kijken naar de overzichtslijstjes van 2014 en goede voornemens voor 2015 op allerlei blogs en vlogs. Maar helaas, ik raakte toch geïnspireerd door al dat eindejaarsenthousiasme. Vandaar dat ik ook een lijstje maak met grote en kleine dingen voor 2015.

1. Elke dag schrijven. Aan een recensie, een blogpost of... aan mijn stiekeme jeugdboekproject dat nog steeds gestrand is op pagina 89. Hoog tijd om eens wat meer discipline aan de dag te leggen! Een woordenaantal durf ik mezelf niet opleggen. Maar gewoon elke dag creatief schrijven, al was het maar een paar zinnen, zou al goed zijn.

2. In september 2015 weer een Ik lees Frans-actie opzetten op de blog. Want sinds mijn studie vergaren de Franse boeken onterecht stof op de nochtans nieuwe boekenplanken. Voor Kerst kocht ik alvast Parfums van Philippe Claudel, daar kijk ik naar uit.

3.Ontspannen en relativeren. Ik doe het nog steeds te weinig. Daarom: elke zondagavond een deluxe bad nemen in onze fancy badkamer. Een muziekje opzetten van deze dame en genieten.

4. Plannen, plannen, plannen. Een betere werkroutine kweken. In 2014 werkte ik voor het eerst fulltime, en hoewel ik nog nooit zo van mijn job gehouden heb als nu, besef ik ook dat vrije momenten essentieel zijn.

5. Minstens 1 Harry Potter boek herlezen, liefst rond de kerstperiode.

6. Een echt kerstdiner geven op kerstavond! Klinkt nu al heavy.

7. Dertig boeken lezen voor Ik lees Nederlands. Moet lukken, aangezien ik sowieso toch bijna automatisch naar Nederlandstalige literatuur grijp.

8. De woonkamer verder inrichten. Momenteel is het nog wachten op de meubels...

9. Een beetje Italiaans leren met het handboek Italiaans voor beginners van m'n broer.

10. Meer gezelschapsspelletjes spelen, zodat ik niet altijd de spelregels vergeet...

11. Een moeilijk dessert maken.

12. Naar Mockingjay gaan kijken, voordat de film niet meer gedraaid wordt.

13. Een housewarming geven!

14. Vaker de fiets nemen.

15. Af en toe eens experimenteren met make-up. Want met die jaarovergangen kan je je maar beter wat wapenen tegen de tijd.

Wat wil jij doen in 2015? Behalve dan belachelijke lijstjes maken? Ik wens je alvast veel succes met wat je wil verwezenlijken en genoeg relativeringsvermogen als het toch niet zou lukken.

Geniet van de feestdagen en tot volgend jaar!






Populaire posts