De andere kant van de herfst

Overal, echt overal lees en hoor je dat de herfst een fantastisch seizoen is. Het favoriete seizoen zelfs van de meeste boekenbloggers en lezers. De herfst betekent immers comfort food, lezen onder een dekentje, mooie kleuren, warme chocomelk, ... Enzovoort. Staat er dan echt niemand stil bij de negatieve kanten van de herfst?

De herfst betekent namelijk ook:

- Nattigheid en de daarmee gepaard gaande vestimentaire moeilijkheden. Elegante hakjes om door de regen en de modder mee te ploeteren? Ik dacht het niet, als ik te voet van het station naar m'n werk ga.

(bron foto)


- Spinnen. Ik haat ze en ik zie ze nu overal. Laatst liep ik bijna in een gigantisch spinnenweb dat over de hele breedte van een voetpad was geweven. Bah.

- Soep en stamppot, het is gewoon mijn ding niet. Sorry aan de foodblogs, maar de herfst heeft weinig of geen culinaire toppers voor mij.

- Donkere ochtenden bij het opstaan. Het werkt een beetje demotiverend, niet meer gewekt worden door het zonlicht.

- Stress. De herfst valt nu eenmaal samen met de start van het werkjaar en als perfectionist laat je je soms al te makkelijk meeslepen door je werk. De dagen zijn lang, de nachten kort. 

Voilà, het zeurblogje is eruit. Geef mij maar zo snel mogelijk een zachte, veelbelovende lente. Of een weekje vakantie, zodat ik ook eens tijd heb om te lezen onder een dekentje. 

Reacties

  1. Wat kan ik zeggen om je op te beuren? Ik snap het wel, sommige zaken voelde ik ook zo, voor mijn pensioen. Gelukkig ben ik dol op stampot, lezen deed ik meestal tijdens mijn lange treinreis, maar in het donker van en naar huis..brrr. Maar de winter is voor mij te koud, de zomer te heet en de lente te pril. Altijd was het toch de herfst, soms onstuimig, dan weer verstild. Wandelschoenen aan en naar buiten in het weekend: een half dagje is soms al genoeg om er weer een week tege te kunnen. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel voor je lieve tips, Jannie. Het gaat wel hoor, maar dezer dagen heb ik weinig tijd voor mezelf. Gelukkig is het over 2 weken vakantie! En de herfst heeft best wel positieve kanten, alleen kan ik er momenteel niet van genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik begrijp je wel hoor, ik kijk altijd enorm op tegen het donker en die eeuwige nattigheid van de herfst en de winter :-( Van soep kan ik dan wel weer genieten en 's avonds heb ik ook weer een reden om mijn geurkaarsjes te doen branden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts